den bästa presenten?

Jag har länge funderat på vilket sätt jag ska göra min lillasyster glad...Hon fyllde 25 i somras och jag sa att hon ska få sin present när hon kommer upp till Stockholm. Hon bor utomlands och pluggar till inredningsarkitekt. Hon är enormt duktig!

Man vill ju ge något som skapar glädjetårar, något som ska finnas där, väcka minnen och känslor. Jag kom på att jag ska hitta ett foto på henne när hon var liten och föreviga det genom att skapa en tavla...jag tror mig ha funnit det perfekta fotot, hon sitter på mormors gamla fåtölj kramandes en nalle och med den sötaste minen som bara får en att vilja hålla om henne!

Nu måste jag bara fixa photoshop och få till fotot så att det ser bra ut för att ramas in och hängas upp på väggen. Oh jag längtar efter att få se hennes min! Hoppas hon kommer gilla den : ))



Tror jag ska kolla in http://canvasfabriken.se det verkar finnas bra alternativ, vet dock inte vad jag tycker om priserna...är ju fattig student...

i valet av stilar så funderar jag mellan che, mao och warhol...?


Sen finns det ju annat att välja mellan........ Det går att klicka på dessa!

Popkonst Ă„ventyr Illustrationer Stad Landskap Djur Natur Abstrakt

det där lilla extra som får en att blunda och bara le...

Ibland händer det...tyvärr inte oftare...men det är väl så, att för att det ska kännas så där enormt så är det också något som vi längtar efter...den där känslan som är lycka. Jag råkade leka lite med fjärrkontrollen..leta mig genom tv-kanalerna och hamnade på lokalkanalen...då hörde jag dem. Lovisa och Emily med låten "Thousand miles"

Det är så ljuvligt när man känner att musiken talar till ens själ.

vackert foto


pinsamt? nehej du!

Det är märkligt att vi människor inte vågar ta för oss ...det som är trist är att vi ofta skyller på sådant som att "så gör man inte" och "det är inte fint att göra så och "vad pinsamt"...

Killen ringde i fredags och sa att han var i krokarna då han hade varit hos en kund och arbetat hela morgonen. Han undrade om vi skulle käka lunch tillsammans. Ja, det ville jag gärna. Vi hamnade på  ett fik där de serverade hälsotallrikar, sallader och lite annat smått o gott. Han beställde en thailändsk wokgryta medan jag föll för deras "lyx sallad" med chevréost och honung...mmmm såå gott tänkte jag..  Jag brukar äta på Byn..Där fann jag en av de bästa smakupplevelserna,  en galette fylld med chevré, parma och honung med annat...GUD så gott!  det är en synd att inte testa deras galettes med fyllningar som får ens smaklökar att å explodera av glädje!!  Så sugen jag blev nu då....typiskt.

Tillbaks till lunchepisoden i alla fall....Killens tallrik kom direkt och det doftade underbart, jag älskar det  thailändska köket, speciellt koriandern.
Damen i kassan sa att hon skulle komma ut med min sallad. Hon kom ut ja...med en tallrik som motsvarar storleken av en förrätt, och ja salladen var på tok för liten för att den skulle klassas som en rätt.  Lunchpriset var 70 kronor och jag förväntade mig en sallad som motsvarade en lunch, men det var inte vad jag fick. Jag blev irriterad.
Jag ställde mig upp och gick tillbaka till kassan där jag frågade damen om detta ska motsvara en lunchsallad? Eftersom jag insåg att jag skulle gå hungrig därifrån om jag inte gjorde något åt saken så kändes det rätt att fråga.. De som stod i kön vågade knappast titta på mig...jag såg hur pinsam de tyckte jag var.. hahah. Jag tycker snarare att det är pinsamt att inte våga säga till om man tycker att något är fel. Men det verkar strida mot en "svensk?" kultur att säga vad man tycker... Aja får väl leva med att jag är osvensk då....
Men ärligt talat så hoppas jag att det finns fler där ute som vågar säga vad det tycker.
Jo, damen i kassan ja, först fick jag en sån där idiotförklarande blick följt med "men det där är den salladen som du beställde" ..Jo sa jag men det står också att det ska vara en lunch sallad så jag förväntade mig en lunchportion! Som kompensation så fick jag lite fullkornspasta. Det tyckte jag var bra, det är viktigt att vara lyhörd som företagare. Det kändes mycket bättre nu när jag fick en lunchportion. Detta är Byn, mysigt med fransk utomhuskänsla.

Slussens nya utseende

Det känns fel att göra Slussen "modernt"... alla dessa glasbyggnader... sterila enorma monster som växer fram i vackra och mysiga Stockholm...
Jag har alltid varit kär i min födelsestad eftersom den har varit så jordnära. Stockholm är så härligt charmigt med alla de äldre detaljerna kikandes fram på de färgglada byggnaderna.

När jag är ute på stan brukar jag gå med blicken vänd uppåt, det finns alltid någon detalj som fångar mitt öga... de berättar en historia...

Jag vill inte ha ett genomskinligt, sterilt och opersonligt Slussen....jag vill ha ett Slussen som känns som hemma, ett med karaktär...som bjuder in med varma färger...

N.

RSS 2.0