Konst från gatorna i Milano


styrelsearbete, att påverka högskolor och universitet...

Idag har jag varit på ett spännande möte, jag fick lyssna på en föreläsning om olika ideella organisationer. Det är på många sätt man kan engagera sig som person, alla bör vi i mån av tid göra något för att förbättra denna värld.

På mötet så kom vi in på hur det är man gör efter avslutade studier för att få in foten i arbetslivet. Många studenter känner nog igen sig i problematiken att komma ut på arbetsmarknaden, det finns säkert de som också är osäkra på vilka kunskaper de har med sig ut i arbetslivet. Ibland har man ingen konkret titel att presentera sig med.
Jag sitter nu i en styrelse som jobbar med att påverka studenters livssituation, både genom att underlätta övergången till arbetsmarknaden och med att lägga fram förslag till hur man ska förbättra utbildningar på diverse sätt.

Idag vid föreläsningen sa föreläsaren att det är viktigt att nätverka och detta gör man bäst genom att engagera sig på olika håll i samhället. Man ska också ansöka om praktikplats om det är någon organisation eller företag som lockar med arbetsuppgifter eller annat.

det handlar idag mycket om sådant som visar på engagemang och vilja. Man ska stå ut i mängden med intressanta inslag i ens CV.

Det är också mycket viktigt att göra sin röst hörd, därför rekommenderar jag alla studenter att gå in i sociala nätverk.

att göra ett kollage av sina drömmar?!

Japp.
Först tänkte jag att det handlade om någon slags terapi...men vad är inte terapi egentligen, ibland kan det vara terapi att bara sätta sig i soffan och äta en god glass..mmm
Sedan började jag förstå att såklart så är det en slags terapi och jag tror att den funkar.
Skillnaden med denna metod från andra, som t.ex att sitta och prata om saker som man vill göra, att tänka på sådant som man vill förändra eller åstadkomma idag och i framtiden, det är att här handlar det om att man ska klippa ut text, sådan som man tycker motsvara ens tankar och känslor.
det är så att man gör ett kollage där man klisstrar fast bilder på sådant som man önskar sig som t.ex en bil, en soffa eller vad vet jag..det är ens egna drömmar och hopp det handlar om. Vidare kan man försöka genom text eller bild få en känsla förmedlad på papperet, som t.ex en bild på en själv där man tar en skogspromenad. känslan handlar om friheten och lugnet. det viktiga är att man klistrar fast sådant på kollaget som man känner ska finnas där. På detta sätt så går tankar ihop med handling. Att sitta och klistra detta gör också att man funderar på det ännu mer och efter en tid så har man bilder på det man önskar mest.

Det är mycket som pågor i våra tankar, dagligen, jag tycker detta är ett fantastiskt sätt att strukturera sina tankar genom. ofta har man ingena aning om vad det är man vill, vart man är på väg.... På det här sättet börjar man fundera på vad det är man vill ha på sitt kollage, därigenom uppmärksammar man också innersta önskningar. Ska börja med mitt kollage när som helst, jag är just nu inne i tankefasen : ))


N.

familje middag!

Så härligt, fick igång brasan nästan omedelbart,  det är enormt mysigt med en kamin, jag vill genast sitta framför och mysa med ett gott thé, eller något annat gott!
Mamma o pappa kommer närsomhelst, har lagat middag åt oss fyra, jag hoppas verkligen att det blir uppskattat...En enorm miss idag dock...det är en röd dag så systemet var inte öppet....så det blir mineralvatten för hela slanten haha. Men jag kompenserar med hemagjorda chokladtryfflar med rom...mmmm...

det blir champinjonsoppa till förrät, senapsglaserad revbenspjäll med sallad och ja efterrätten har ni ju redan koll på : )
ha en fin helg alla!!!

receptet till champinjonsoppan hittade jag här

dans!

vilen härlig morgon att vakna upp till, solen skiner in genom fönstret och smeker mina sovande kinder....

Killen vaknade visst halv fem imorse och satte sig och pulade med datorn..han är helt galen, men jag avundas honom också att han har den energin. jag är en sådan som man måste släpa eller kasta ut från sängen... såå morgontrött som man bara kan vara..
Just nu söker jag en hobby som ska stimulera mig, något som ska få mig att längta till nästa gång.  Jag har insett att jag måste börja dansa.  Är helt inne på att välja en pardans med killen, han log lite sött när jag föreslog salsa och pardans men så gick han med på att vi bör prova det. Jag tror det är bra att man har något man gör gemensamt med sin partner. Att man har en plats att gå till där man bara har kul. Satt och kikade lite på utbudet i Stockholm, får se vad vi väljer.
Min mor berättade att hon nyligen hade varit på en hälsoföreläsning där man sa att dans var det bästa sättet att hålla igång både kropp och sinne. Jag ser fram emot det!




RSS 2.0